Klubbens historia

Klubben grundades 1967 när fyra stycken motorintresserade grabbar bestämde sig för att bilda en motorcykelklubb. Redan på den här tiden var det flera av de av dem som kom att ingå i klubben som reste utomlands, varför man ansåg att klubbens namn skulle fungera även utomlands. Namnet på klubben blev därför: Sundsvall Motor Cycle Club. Klubben såg sig om efter en lokal att hålla till i och fick till slut hyra en lokal av Sundsvalls Kommun som låg på Södra Berget. Lokalen blev deras första klubbhus.

1974 flyttade klubben till Johannedal och var med sina då ca 70 medlemmar den största MC-klubben i Sundsvall.

Under 70 & 80-talet var många av klubbens medlemmar ute på kontinentens vägar och satte upp klubbens märke här och var.

Under den stora MC-boom som kom under 80-talet växte SMCC till ca 150 medlemmar, men dalade sakta då intresset falnade, men framför allt spelade ekonomikrisen under 90-talet starkt in.

1999 kom en förfrågan från MC-klubben Södermalms Kräks om SMCC ville vara med och dela ett klubbhus med dem som kallades "Hojkåken" . Huset hade en gång i tiden varit en livsmedelsaffär och låg på berget mittemot Kubal (Sundmansbacken). Huset var större och hade bättre komfort och framför allt så låg det mer centralt. Erbjudandet antogs och klubben flyttade till stan.

Efter en tid tackade "Kräksen" för sig och flyttade ut och ensam kvar blev SMCC. Här hade man plats att anordna medlemsmöten och fester mm. Huset var stort och stora blev också kostnaderna för att bo ensam kvar.  En större vattenläcka i december 2004 blev "spiken i kistan", varpå klubben sa upp kontraktet med kommunen och numera är huset rivet. Många minnen har vi med oss trots att huset nu inte längre finns!

SMCC

Inloggning